HDMI kabel action

Er doen veel verhalen de ronde over de HDMI kabels van de Action. Ze zijn erg goedkoop, maar zijn ze ook een goede keuze?

Tip: zelf ben ik meer een fan van de HDMI kabels van RU connected.

(De website is nog in aanbouw, in enkele dagen zal hij er wat beter uitzien 🙂 ) Even heel iets anders, ik kwam op de Duitse website Donar een plasma aansteker tegen. Heeft iemand daar ervaring mee?

HDMI kabel Action

Veel gehoord over die Action HDMI kabels – zowel goede als slechte verhalen – en ze kosten geen drol, dus dat wilde ik proberen!
In het begin had ik prima beeld, al merkte ik soms een kleine hapering. Het was echter lastig te beoordelen of dit aan het tv-signaal lag of aan de kabel. Na enkele weken werd de storing heviger. Als ik even aan de kabel zat werkte het weer goed, maar het was wel heel irritant.

HDMI kabel Action

Een nieuwe kabel dan maar. Deze heeft het gelukkig langer uitgehouden, maar na een half jaartje begon ook deze soms wat kuren te vertonen.
Het was tot 2 keer toe de kabel tussen mijn tv en receiver die de geest gaf.
De Action HDMI kabels tussen zowel mijn PS4 als de Ziggo box en de receiver gaven eigenijk geen problemen.

Een dure of goedkope HDMI kabel kopen?

Welke HDMI kabel je moet kopen is vooral afhankelijk van je apparatuur. Heb je geen dure televisie en vind je het niet erg als je op den duur je HDMI kabel moet vervangen? Dan is de HDMI kabel van de Action een prima keuze.

Ik heb veel geld uitgegeven aan een mooie televisie (Samsung UE50KU6000) en receiver (Yamaha HTR-4068), en probeerde daarom te besparen op de kabels. Achteraf baalde ik echter een beetje dat ik voor de goedkoopste optie was gegaan.
Een keertje een kabel van een paar euro vervangen is niet echt een probleem. Dat het weken duurde om uit te vinden dat het aan de kabel lag was wel irritant. Bovendien zegt iedereen wel dat elke HDMI kabel hetzelfde is, maar ik was toch benieuwd of ik wel het beste uit mijn set haalde.

Heb je ook mooie apparatuur staan of wil je in UHD of 4k kijken? Dan zou ik persoonlijk voor iets betere kabels gaan.

Beste HDMI kabel

Omdat ik toch echt wat beters wilde dan de HDMI kabels van de Action ben ik verder gaan zoeken. Op een home-cinema forum werden me de kabels van RU connected aangeraden. Deze HDMI kabels zijn iets duurder, maar ze kregen wel erg goede reviews.

Ik heb tot nu toe één kabel besteld en ik ben erg onder de indruk. Het voelt toch wel een stukje degelijker dan de HDMI kabels van de Action. Heb je trouwens een 4K tv, dan is hier wel een handig artikel over welke HDMI kabel je moet hebben voor je 4K tv.

connector HDMI kabel RU connected

Het beeld is nu perfect en het klikt allemaal net wat beter vast.

Kortom. Ben je bereid net iets meer te betalen? Koop dan een HDMI kabel geschikt voor 4K met 60Hz bij RU connected.