Laptop op tv aansluiten

Je bent het vast al eens tegen gekomen, je hebt een leuke film op je laptop staan of je wilt je Videoland of Netflix via je televisie kijken. Maar je weet niet hoe je dat voor elkaar kan krijgen. In dit artikel zal ik je uitleggen op welke verschillende manieren je dit gemakkelijk kan aansluiten. Wat zal dat mooi uitkomen met de koude dagen van de winter.

laptop op tv aansluiten

Om te beginnen heb je twee dingen nodig. Een HDMI kabel en een laptop. Let op, sommige laptops hebben geen aansluiting voor HDMI, dus check eerst of je deze aansluiting hebt op je laptop voordat je een HDMI kabel aanschaft. HDMI staat letterlijk voor High Definition Multimedia Interface. Welke HDMI kabel moet je nemen? Ik zelf gebruik zelf nu een RU connected HDMI kabel en heb hiervoor een HDMI kabel  van de Action gebruikt. Deze aansluiting kun je gemakkelijk vinden in je laptop en tv. Het lijkt een beetje op de USB ingang alleen dan iets smaller. Door zelf even te kijken in welke hij past, kom je er van zelf achter welke past. En dan is jou laptop aan de televisie aangesloten.

HDMI poort

Het is belangrijk om je laptop eerst te configureren alvorens je de HDMI kunt gebruiken.
Het kan wel eens voorkomen dat Windows de HDMI poort negeert. Daarom is het configureren nodig. Je gaat hiervoor naar configuratiescherm. Daarna moet je ‘Beeldschermresolutie aanpassen’ selecteren. Als je dit gedaan hebt zie je twee monitoren in je scherm verschijnen, waarvan er dus een is uitgeschakeld. Klik op de tweede monitor en klik dan op: Het bureaublad naar dit beeldscherm uitbreiden. En klik daarna op toepassen.

De resolutie kan je ook nog aanpassen naar je eigen voorkeur. Het beste wat je wel kan doen wat betreft de resolutie, is het tweede scherm aanpassen tot 1920 x 1080 oftewel 1080P. Maar dat is ook weer afhankelijk van de opties die bij jou op je laptop te zien zijn.

Eigenlijk wat je nu dus hebt gedaan is je computer/laptop uitbreiden naar een tweede scherm. Let wel op dat je het geluid van je laptop en televisie op elkaar afstelt. Zo kan je je geluid van je laptop op zijn hardst zetten en daarna je televisie er op aanpassen.

En hoe kijk je nou een leuke film op je televisie?
Best simpel. Open gewoon je internet browser en ga bijvoorbeeld naar Pathé Thuis, Netflix of Videoland, of net wat jij gebruikt op jou films te bekijken. Log in, en start je film. Als je jou film aan hebt gezet kan je het scherm vergroten door te klikken meestal rechts onderin van de player op de knop met 4 pijlen naar buiten gericht.

Nu je eindelijk je laptop hebt aangesloten op je televisie, wil ik je alvast heel veel kijkplezier toewensen, zeker met deze koude wintermaanden is het maar al te fijn om met een kopje thee op de bank je lievelingsfilm te bekijken! Is het nog niet helemaal duidelijk? Kijk dan onderstaand filmpje van de Consumentenbond.