Mini HDMI kabel

Wat is mini HDMI?

Mini HDMI (HDMI type C) is een kleinere vorm van HDMI die vaak door apparatuur wordt gebruikt waar niet genoeg ruimte is voor een gewone HDMI poort. Bijvoorbeeld in foto- of videocameras en de Raspberry Pi Zero. Hieronder zie je hie een mini HDMI connector eruit ziet. Je hebt mini HDMI kabels die aan beide kanten een mini HDMI connector hebben, maar er zijn ook verschillende mini HDMI adapters te krijgen.

Olympus camera met mini HDMI

Mini HDMI naar HDMI kabel

Als je jouw fotocamera met mini HDMI op je televisie wilt aansluiten dan zal je een kabel nodig hebben met aan één kant een mini HDMI connector en aan de andere kant een gewone HDMI connector. Daarmee kan je dan je camera aansluiten op elk scherm met een normale HDMI poort. Soms heb je echter al wat gewone HDMI kabels liggen of wil je makkelijk van lengte kunnen wisselen. Dan kan een mini HDMI adapter handiger zijn.

Mini HDMI connector

Mini HDMI adapter

Een mini HDMI adapter is een verloopje die normaal HDMI omzet naar mini HDMI. Deze kan je dan op een gewone HDMI kabel aansluiten. Je kunt hem makkelijk wisselen en bijvoorbeeld om hem bijvoorbeeld op een HDMI kabel aan te sluiten die al is aangesloten.